4.3.11

Handmade

Inhale...







Η Maryam Keyhani είναι μια καλλιτέχνης που κάποια στιγμή , χωρίς να έχει κάνει κανένα μάθημα ή έστω σεμινάριο πάνω στην κατασκευή κοσμημάτων ,  βρήκε ως μια καινούργια ασχολία και δημιουργική διέξοδο το σχεδιασμό και την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων. Οι παραπάνω εικόνες είναι από την collection A/W 2011  με μόνα υλικά , τα φτερά, το δέρμα και τις χρυσές αλυσίδες . Το αποτέλεσμα , είναι τόσο καλαίσθητο που όταν τα βλέπεις , τα θέλεις και έχεις ήδη σκεφτεί με τι θα τα φορέσεις.
Η δημιουργία κοσμημάτων είναι ένα καινούριο χόμπι ή ασχολία πολλών νεαρών κορασίδων , που με κορδονάκια, χαντρούλες και κουρελάκια φτιάχνουν -νομίζουν με το μυαλό τους-  μικρά κομψοτεχνήματα. Και ρωτάω: Που είναι η αισθητική? Πως θα το κάνεις να φαίνεται φίνο? Δεν είναι κοσμήματα που έχουν πολύτιμες πέτρες και μέταλλα που χρειάζονται άλλες επεξεργασίες , εξοπλισμό τεχνογνωσία και τα υλικά που "μιλάνε" από μόνα τους  , είναι faux , είναι φορέσιμα και δίνουν στυλ.
Το κουρελάκι στο πέτο τι στυλ δίνει? Μου θυμίζουν αυτά που κατασκευάζαμε στη δημιουργική απασχόληση στο νηπιαγωγείο , αλλά ακόμα και να φορέσεις ένα κολιέ που κατασκεύασε παιδάκι , είναι statement.
Το μόνο που χρειάζεται είναι αισθητική και ας ελπίσουμε ότι θα τη βρούμε.


                                                                                                                               ...Exhale