26.1.11

Haute Couture Spring 2011 Part 1


Inhale...


ARMANI PRIVE
Χρώματα πολύτιμων λίθων , που μοιάζουν σαν να "ρέουν" γύρω από τα σώματα των μοντέλων. Space αισθητική και φυσικά minimal γραμμές , γνώριμες στο ύφος του Armani συνθέτουν μια collection που ίσως να απογοήτευσε αυτούς που περίμεναν κάτι πιο glamorous. Υπέροχη συλλογή , άρτια και το styling με το μοβ κραγιόν και τα καπέλα από τον Phllip Treacy εξαιρετικά.








DIOR
Πιστός στο new look , ο John Gallino , σε μία collection που παραπέμπει στην δεκαετία του 1950. Ζωγραφισμένα υφάσματα , κεντήματα μόνο στο ένα μέρος , φτερά marabou. Σίγουρα από τεχνικής άποψης αυτό που πρέπει για υψηλή ραπτική , πολλές εργατοώρες , άπειρα μέτρα υφάσματος , και πατρόν με πολύ ιδιαίτερα στοιχεία αλλά αναμενόμενη , κατά τη γνώμη μου , συλλογή.




CHANEL
Κεντήματα που δίνουν εκτυφλωτική λάμψη , αέρινες δημιουργίες σε pastel αποχρώσεις και τα μοντέλα με τα flat παπούτσια να δείχνουν τόσο preppy που σε κάνουν να νιώθεις ότι μπορείς να φοράς υψηλή ραπτική από το πρωί μέχρι το βράδυ. Καταπληκτική συλλογή με τον Lagerfeld να δείχνει ακούραστος και πάντα να επαναπροσδιορίζει το κλασσικό Chanel look.



GIVENCHY
Η καλύτερη collection (so far). Φορέματα επηρεασμένα από τα Ιαπωνικά origami , πολυτελή υλικά , εξαιρετικά υφάσματα και τα ρομποτικά καπέλα του Phillp Treacy κάνουν τα ρούχα της συλλογής αυτής να είναι σαν φορέσιμα έργα τέχνης. Αυτό δεν είναι άλλωστε η haute couture ? Well done Riccardo.







                                                                                                                     .....Exhale